luister live

Kerstkalkoen

26 december 2019

Chef Sam maakt ook deze week terug een heerlijk gerechtje klaar:  Kerstkalkoen Roulade.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • Kalfslapjes 800 gr.10 madarijnen
  • 4 sneden Seranoham
  • Salie, Tijm en Rozemarijn
  • Olijfolie
  • Ensorkaas
  • Aardappelpuree
  • 400 gr. Spruitjes
  • 150 gr. Spekblokjes
  • Gruyere kaas

Werkwijze:

Snipper de tuinkruiden fijn en meng deze in olijfolie.  Maak de aardappelpuree en meng de gekookte spruitjes eronder samen met de gebakken spekblokjes.  Schep deze stoemppuree in ovenschaaltjes.  Smeer deze eerst in met wat boter.  Je kan natuurlijk ook een grote ovenschaal gebruiken.  Dit kan je op voorhand klaarmaken en op het moment zelf in de oven plaatsen gedurende een 20-tal minuten op 180 graden.  Strooi de gruyere kaas erover voor je deze in de oven plaatst.
Voor de roulade neem je een plastickfolie, leg deze op je werktafel en wrijf deze in met kruidenolijfolie.  Leg de kalfslapjes erop samen met de seranoham.  Het blokje kaas mag in het midden.  Rol deze mooi op.  Met behulp van de folie span je deze mooi op tot je een mooi geheel krijgt.  Rol deze aan de zijkant op als een snoepverpakking en kook deze in het water gedurende een 10-tal minuten.  Haal het vlees uit de folie.  Leg deze aan de kant tot de gasten aan tafel zitten.
Het enige wat je nog moet doen is de aardappelgratin in de oven steken gedurende een 20-tal minuten.  Schroei het vlees in de pan en stop deze gedurende de laatste twee minuten bij de gratin in de oven.
In de pan van het vlees gieten we een beetje cognac, voeg wat room toe en roer stevig tot je een sausje krijgt.  Voeg een klein blokje kippebouillon en mosterd toe voor extra smaak.

Smakelijk!

Luister elke vrijdag en zaterdag naar de Zeesterre om 11.15u.

Smakelijk.


Continue reading

Current track

Title

Artist