luister live

Limoncello

5 juni 2020

Chef Sam maakt ook deze week terug een heerlijk gerechtje klaar!

LIMONCELLO
Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 liter pure alcohol
  • 12 bio citroenen
  • 1,25 liter bronwater
  • 500 gr suiker

Werkwijze:

Was de citroenen zeer grondig.   Schil de citroenen zodat je enkel de pellen overhoudt.  Probeer het wit van de pel te vermijden.  Vul een glazen pot met de pure alcohol.  Leg de citroenschillen erin.  Dek de pot goed af.    Laat deze pot 3 weken in een donkere ruimte staan.
Na 3 weken mag je de pellen uit de pot halen.  Zet ondertussen een kookpot met 1,25 liter water op het vuur.  Neem hiervoor best bronwater. Voeg de 500 gr. suiker er aan toe.  Laat dit 5 minuten koken op het vuur.  Voeg de citroenen toe.  Zeef daarna het geheel.  Laat alles afkoelen.
Vul daarna de limoncello in flessen en plaats deze in de koelkast of diepvries.

Smakelijk!

Luister elke vrijdag naar de Zeesterre om 12u.

Herbeluister hier de Zeesterre van deze week!

Continue reading

Volgende Post

Zeebaars


Thumbnail
Current track

Title

Artist