luister live

BOB SINCLAR

13 maart 2023

BOB SINCLAR – iedere zaterdag vanaf 22u!

Sinclar begon als dj in 1986, toen hij slechts 18 jaar oud was, gespecialiseerd in funk en hiphop, onder de naam Chris The French Kiss. Zijn eerste club hit was Gym & Tonic, een samenwerking met Daft Punk.  Sinclar is bekend vanwege het populair maken van de “Franse smaak” van house, met stevig gebruik van samples en gefilterde disco strings. Zijn nummer Feel for you, een ode aan de Franse musicus Cerrone, van zijn tweede album Champs Elysées, behaalde de negende plaats in de Engelse hitlijst. Op de track Darlin’ werkte hij samen met zanger James “D-Train” Williams.

Sinclar heeft ook gewerkt onder verschillende pseudoniemen. Onder de aliases The Mighty Bop en Reminiscence Quartet maakte hij hiphop- en acid jazz-platen. Hij creëerde ook het Africanism All Stars project, waar een aantal artiesten gezamenlijk house muziek produceren in combinatie met latin, jazz, african en tribal smaken.

Zijn grootste succes kwam eind 2005 met de nummer 1-hit Love Generation die hij samen met Gary Pine uitbracht. In de Vlaamse hitparade stond Love Generation 39 weken lang genoteerd.


Continue reading

Volgende Post

REGIO NIEUWS


Thumbnail
Current track

Title

Artist