Chef Sam maakt ook deze week terug een heerlijk gerechtje klaar!
GEVULDE CALAMARES
Benodigdheden voor 4 personen:
- 2 Calamar tubes
- Rijst
- Kippebouillon
- Courgette
- Champignons
- Sojascheutjes
- Curry
- Peter en Zout
- Koriander
- Teentje look
- Sambal koffielepel
- Limoen
- Tomaatjes
- Charlotte
Werkwijze:
Start met de rijst te koken met kippebouillon. Snij de groentjes fijn (Courgette, sojascheuten en champignons). Wok deze in de pan met olie. Voeg een beetje curry toe. Wanneer de groentjes beetklaar zijn kan je de andere groentjes en kruiden toevoegen (Sambal, Koriander, peper en zout, sap van limoen en teentje look). Meng de gekookte rijst toe.
Nu kan je de tubes van de Calameres opvullen met deze mengeling.
Maak ook een tomatensausje met de tomaatjes en charlotjes. Doe deze in de blender samen met wat peper en zout en basilicumblaadjes.
Schroei de calamares in hete olie dicht. Je kan ze ook grillen. Dresseer op een bord samen met een beetje rijst die je nog over hebt. Doe de tomatensaus erover! Doe alles op een ovenschotel en bak nog even af op 180 graden op het moment dat je het menu moet serveren. Zo is alles warm bij het serveren.
Smakelijk!
Luister elke vrijdag naar de Zeesterre om 12u.