luister live

Joe Mullen maakt nieuw album

8 januari 2020

Op het nieuwe album “The Bush Field” staat een mix van covers en eigen nummers. Twee songs die eruit springen zijn Fisherman’s blues, een cover van The Waterboys met een gastrol voor Augustijn Vermandere, en het zelfgeschreven Rain. Joe Mullen: “Ik schreef Rain op een trip met mijn vrouw en een bevriend koppel naar East Essex in Engeland. Ik zat op de achterbank in de auto bij het vertrek en zei tegen mezelf: heb wat discipline, Joe, om de zoveel uur neem je je notebook en schrijf je een tekstregel op. En daar hield ik me aan. Voor we in Calais waren, had ik twee regels. En dan nog één op de boot. Enzoverder. We logeerden dicht bij de kust, met duinen en een uitgestrekt strand, en dat inspireerde me. Op de laatste avond van onze trip was de song klaar en speelde ik hem op mijn gitaar voor mijn vrouw en onze vrienden. Ze waren onder de indruk. Het is een simpel nummer, maar krachtig.”


Continue reading

Current track

Title

Artist