Chef Sam maakt ook deze week terug een heerlijk gerechtje klaar!
Vitello Tonato
Benodigdheden voor 4 personen:
- Kalfsvlees 500 gr
- Laurier
- Tijm
- Selder
- Worteltjes
- Witte wijn
- Peterselie
- Peper en zout
- halve citroen
- cayennepeper
- Tonijn in blik
Werkwijze:
Marineer het kalfsvlees met laurier, tijm, selder, worteltjes, witte wijn en peterselie. Laat deze een nachtje trekken in de koelkast. Kook het kalfsvlees met dezelfde groentjes en water gedurende 45 minuten. Laat afkoelen. We maken ondertussen mayonaisse met druivenpitolie, peper en zout, cayennepeper, halve citroen, mosterd en twee eigeeltjes. Voeg de tonijn toe aan de mayonaisse. Voeg eventueel wat bouillonwater toe. Snij het vlees in fijne plakjes. Leg deze op een bord en smeer in met de tonijnmayonaisse. Kruid wat af met peper. Er kunnen ook nog kappertjes toegevoegd worden en tomaatjes.
Smakelijk!
Luister elke vrijdag naar de Zeesterre om 12u. Herbeluister hieronder!
Author
BE ONE
Ook Interessant
Continue reading

