luister live

DUCKFEST 2024

4 maart 2024

Rotary Gistel vzw organiseert ditmaal een 2e editie van de Duckrace op het Oudenburgs Vaardeken. Vele plastic badeendjes worden te water gelaten en gestuwd richting de finish.
20.000 genummerde eendjes worden klaargemaakt, deze worden door onze gerechtsdeurwaarder gecontroleerd en nadien samen verpakt voor de tewaterlating om 14u.
Na de start zullen de eendjes door middel van blazers vooruit gestuwd worden binnen de afbakening van het parcours. Eendjes die buiten het parcours komen mogen enkel door medewerkers van de Duck Race terug in het parcours gebracht worden.
De finish is voorzien ter hoogte van de festivalweide van Duck Fest nabij de Abdij en bestaat uit een trechtervormige begrenzing waarbij aan het einde slechts één eendje tegelijk over de finish kan komen.
De gerechtsdeurwaarder staat aan de finish en bepaalt welke eendjes in functie van de aankomst in de prijzen vallen.
Achtergebleven eendjes worden zorgvuldig opgevist. Het is strikt verboden om eendjes zelf op te vissen en uiteraard mag je deze eendjes niet mee naar huis nemen, anders is ons genummerde raceteam niet meer compleet.
’s Avonds worden de winnende eendjes (nummers van de winnaars) bekendgemaakt en ook nadien op deze website gepubliceerd.
De Duck Race is vrij toegankelijk voor jong en oud! Voor slechts €5 kan je al een eendje aankopen en deelnemen in de race. Beter nog, je steunt er tegelijk ook het Kinder Kansen Fonds mee!Meer info via DUCKFEST

Continue reading

Current track

Title

Artist