luister live

ENSOROOSTENDE

29 februari 2024

ENSOROOSTENDE INSPIRED BY LIGHT

Je stapt binnen in een levend canvas waar de kunst van Ensor door moderne projectietechnieken, handgemaakte animaties en geavanceerde AI tot leven komt en zo zijn levensverhaal op een adembenemende wijze vertelt. Dit is jouw kans om de man achter de maskers te ontdekken, op een plaats waar zijn artistieke geest nog steeds rondwaart. De Dominicanenkerk in Oostende, met zijn rijke geschiedenis en unieke architectuur, vormt de ideale locatie voor een immersieve beleving rond het leven van James Ensor. Deze neogotische zaalkerk, geïnspireerd door de Scheldegotiek, biedt een sfeervolle en historisch resonante achtergrond die de artistieke geest van Ensor kan weerspiegelen. De eenbeukige structuur van de kerk creëert een intieme, geconcentreerde ruimte, ideaal voor projecties en audiovisuele installaties.

Regisseur en Stemacteur Geerwin Vandekerckhove, afgestudeerd aan Sint Lucas in Gent, is cultuurconsulent en diensthoofd van De Leest in Izegem. Hij is bekend als zanger en songwriter van ‘Waar is Ken?’ en scoorde verschillende radiohits, waaronder de eerste Nederlandstalige hit in de VS. Hij trad op in New York en Los Angeles en was bezieler van straattheater Babeurre Bizarre. Vandekerckhove werkte ook als verhalenschrijver, regisseur en stemacteur voor projecten zoals ‘De magie van de vlasbloem’ en ‘Lumineuze Nachten’ in Utrecht en Edingen voor Urban Mapping.

Meer info en ticketreservatie via TICKETS.

De Dominicanenkerk in Oostende, met zijn rijke geschiedenis en unieke architectuur, vormt de ideale locatie voor een immersieve beleving rond het leven van James Ensor. Deze neogotische zaalkerk, geïnspireerd door de Scheldegotiek, biedt een sfeervolle en historisch resonante achtergrond die de artistieke geest van Ensor kan weerspiegelen. De eenbeukige structuur van de kerk creëert een intieme, geconcentreerde ruimte, ideaal voor projecties en audiovisuele installaties.

 


Continue reading

Current track

Title

Artist